Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η «ασθματική» Λιβαδειά διεκδικεί την πρωτιά από την «τυφλή» Ζάκυνθο


Η Λιβαδειά φαίνεται πως... ζήλεψε τη «δόξα» της Ζακύνθου, της περιοχής με τους περισσότερους τυφλούς-μαϊμού και με τα «κατορθώματα» επιτροπών και άλλων αρμοδίων για τα προνοιακά επιδόματα, και παίρνει κεφάλι σε πανελλαδικό επίπεδο, ως η πόλη με τους περισσότερους ασθματικούς...


Σε σύνολο 2.972 ατόμων που παίρνουν επίδομα, από δέκα διαφορετικές κατηγορίες, βρέθηκαν οι μισοί σχεδόν, δηλαδή 1.891, βαριά ανάπηροι(!) και πολλοί απ' αυτούς με άσθμα!
Αγνωστο παραμένει, μέχρι στιγμής, πόσοι είναι οι πραγματικοί ανάπηροι και πόσοι οι επιτήδειοι.


Η Λιβαδειά, ήδη, έχει εξασφαλίσει και ένα, ενδεχομένως... παγκόσμιο ρεκόρ! Ο έλεγχος εντόπισε πολύτεκνη οικογένεια, όπου οι γονείς αλλά και τα 6 παιδιά τους εισπράττουν όλοι επιδόματα-μαϊμού, βαριά αναπήρου ως ασθματικοί, αλλά το απίστευτο, που κάνει την περίπτωσή τους μοναδική, είναι ότι το ίδιο επίδομα εισπράττει και ολόκληρη η οικογένεια του... συμπέθερου!
Ο ένας γιος παντρεύτηκε πρόσφατα και βρέθηκαν τόσο η νύφη όσο και οι γονείς της, αλλά και τα αδέλφια της, επίσης να εισπράττουν όλοι το επίδομα βαριά ανάπηρου!
Αυτό σημαίνει ότι πέρασαν όλοι απο τις υγειονομικές επιτροπές που τους βρήκε κατόπιν εξετάσεων ότι έχουν βαριάς μορφής άσθμα, ασθένεια η οποία τους εντάσσει στους δικαιούχους επιδομάτων με 67% αναπηρία.
Ερευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη περίπτωση εξόργισε τον αρμόδιο υφυπουργό Πρόνοιας Μάρκο Μπόλαρη, που έδωσε εντολή να γίνει αμέσως έρευνα και να καταλογισθούν ευθύνες, σε όσους εμπλέκονται, όχι μόνο στις υποθέσεις της Λιβαδειάς αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις ψευδών βεβαιώσεων ανά τη χώρα.
Οι ευθύνες φαίνεται ότι επιμερίζονται τόσο σε υπηρεσιακούς παράγοντες και γιατρούς, που έδιναν με τις υπογραφές τους τις ψευδείς βεβαιώσεις, όσο και σ' εκείνους που εισέπρατταν τα επιδόματα, χωρίς να τα δικαιούνται.
Οι 2.972 ανάπηροι της Λιβαδειάς κατανέμονται κατά κατηγορία σε 301 τυφλούς, 45 κωφάλαλους, 30 με επίδομα ομογενούς, 29 τετραπληγικούς, 96 ακρωτηριασμένους- τετραπληγικούς, 1.891 βαριά ανάπηρους, 140 με νοητικά προβλήματα, 123 με αιματολογικά προβλήματα και 317 απροστάτευτα παιδιά.

thiva-press.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μετά θα ακολουθήσει η Φωκίδα, με μεγάλο αριθμό καρδιακών ψευτοαναπήρων καρδιακών που δουλεύουν κανονικά (όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και σε βαριές εργασίες).

συνολικες επισκεψεις