Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας



Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας παραιτήθηκε την Παρασκευή ενώ κλιμακώνονται οι ερωτήσεις για το ρόλο φίλου του και πρώην συγκάτοικού του, που συμμετείχε σε δεκάδες ταξίδια στο εξωτερικό παρά το γεγονός ότι δεν έχει κανένα επίσημο αξίωμα.


Ο Λίαμ Φοξ είναι ο πρώτος πολιτικός του Συντηρητικού κόμματις που παραιτείται από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης συνασπισμού της Βρετανίας.

Ο Φοξ δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων σχετικά με την επιρροή του φίλου του Άνταμ Γουέριτι στα πολιτικά δρώμενα. Ο Γουέριτι χρηματοδοτούσε τις περιοδείες του υπουργού ανά τον κόσμο και συμμετείχε σε 18 επισκέψεις του στο εξωτερικό.

«Λανθασμένα επέτρεψα να θολώσει η διάκριση μεταξύ των προσωπικών μου ενδιαφερόντων και των πολιτικών δραστηριοτήτων μου», δήλωσε ο Φοξ στην επιστολή παραίτησής του, στον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον. «Οι συνέπειες αυτού, έχουν γίνει σαφέστερες τις τελευταίες ημέρες. Λυπάμαι πολύ για αυτό», πρόσθεσε.

Ο Κάμερον, που είχε δεσμευτεί να περιμένει τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας για να αποφασίσει για την τύχη του Φοξ, επρόκειτο να να ορίσει τον υπουργό Μεταφορών, Φίλιπ Χάμοντ στη θέση του.

πηγη: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις