Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

¨Τσουνάμι¨έπληξε τη παραλιακή Δωρίδα!


Ισχυρό ¨τσουνάμι¨ 9 μποφόρ χτύπησε χθες το απόγευμα για 4 ώρες κομμάτι της παραλιακής Δωρίδας , προκαλώντας μεγάλες ζημιές.
Οι ισχυροί άνεμοι  σήκωσαν τεράστια κύματα με αποτέλεσμα τα νερά της θάλασσας σε κάποια σημεία να εισχωρήσουν δεκάδες μέτρα μέσα στη ξηρά.
Η ζώνη που επλήγει περισσότερο ήταν από Σεργούλα μέχρι Άγιο Σπυρίδωνα και τα ενδιάμεσα χωριά Γλύφα, Τριζόνια , και Χάνια.


Όσοι δρόμοι ήταν πλησίον  της θάλασσας σκεπαστήκαν κυριολεκτικά από πέτρες και άμμο που μετέφερε τα μεγάλα κύματα .
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δρόμος δίπλα από τη μεγάλη παραλία της Σεργούλας , που οι περισσότεροι Δωριείς έχουν κολυμπήσει τους καλοκαιρινούς μήνες , σχεδόν σκεπάστηκε με βότσαλα, πέτρες, άμμο και ενσωματώθηκε  με την παραλιακή αμμουδιά !

Σε πάρα πολλά παραλιακά σπίτια και καφενεία των παραπάνω χωριών το νερό της θάλασσας έφτασε μέχρι τα υπόγειά τους, ενώ στη Σεργούλα δελφίνι βρέθηκε … ανάμεσα στα σπίτια !
Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πάρα πολλά μικρά σκάφη και βάρκες που ήταν αγκυροβολημένες στα λιμάνια των χωριών και ιδιαίτερα στη μαρίνα των Τριζονίων.

Επιτόπου βρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης , οι ΑντιδήμαρχοιΚ.Αντωνόπουλος και Ανδ.Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγ.Ζέτος και οι Πρόεδροι του χωριών  όπου μαζί με πολίτες προχώρησαν σε πρώτες ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών.
Αύριο Πέμπτη , μετά από επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος με την ΑντιπεριφερειάρχηΓιώτα Γαζή , θα σταλούν μηχανήματα της Περιφέρειας για διάνοιξη των δρόμων και αποκατάσταση άλλων ζημιών.


πηγη  : "DORIDA news"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις