Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ: ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΣΤΑ FM!








       Φίλες και φίλοι,



     Αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω 5 αράδες μιας και αυτά που συμβαίνουν στα μέρη μας μόνο καλά δεν είναι.  Εκλογές έχουμε σε λίγο κι όλοι οι φωστήρες βγήκανε παγανιά για να μας πούνε πόσο καλοί είναι και πόσο ωραία θα ζήσουμε με αυτούς και το κόμμα τους.  Πήρανε σβάρνα τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα και εκτός από κατηγόριες για τους άλλους, έχουνε να πούνε καλά μόνο για τα δικά τους οράματα, όπως τα λένε.  Είναι ευκαιρία λοιπόν σε αυτούς που έχουν εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, κυριολεκτικά να τα κονομήσουν από τους υποψήφιους. Για τηλεόραση δεν λέμε, γιατί τέτοιο πράγμα δεν έχουμε στον τόπο μας. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί αλλιώς αλίμονο μας.


     Γίνανε συμφωνίες για το πόσο θα στοιχίσουν οι ρεκλάμες και πιάσανε δουλειά οι δημοσιογράφοι. Από ότι έμαθα, ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτει ο υποψήφιος, τόση θα είναι και η προβολή του και μπορεί ο δημοσιογράφος να τον πάρει απάνω του, αλλά τότε στοιχίζει κάτι παραπάνω.  Κι αυτοί οι καλοί άνθρωποι, που θέλουν να μας φέρουν κοντά  στα σοφά λόγια του φωτισμένου υποψήφιου, κάνουν καλό έργο για τα χωριά μας και την τσέπη τους. Άμα ακούσετε  από τον τάδε σταθμό, ότι ένας  υποψήφιος θα κεράσει ποτό το βράδυ στο καφενείο σε όσους πάνε να τον δούνε, τότε ο δημοσιογράφος έχει πάρει παραπάνω ταρίφα από  όσα ο  ιδιοκτήτης του σταθμού. Έτσι δε και του λέει ότι λες πράγματα μοναδικά και που ακούγονται για πρώτη φορά, τότε του έχει κόψει καλό κουστούμι. Έχει γίνει δηλαδή <παπαγαλάκι>.


     Και μέχρις εκεί καλά κάνει.  Αφού υπάρχουνε κορόιδα που πληρώνουνε για  τέτοιες μπροσούρες κι ακόμα περισσότεροι αργόσχολοι που ακούνε τέτοιες βλακείες, μαγκιά τους και δικαίωμά τους.  Τώρα, το ποιός  από αυτούς πιστεύει ότι πείθει τον κόσμο με αυτά τα τερτίπια, να ψηφίσει τον έναν ή τον άλλον, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.  Θέλω όμως να πω ότι δεν μπορεί αυτός που λέει ότι είναι δημοσιογράφος, να ανακατέβει την θρησκοληψία του, τα σωματικά χαρακτηριστικά κάποιων που δεν του αρέσουν και την πολιτική κονόμα του, με την υποτιθέμενη ενημέρωση του κοινού. Και το κάνω ποιό συγκεκριμένο :  Έχει το δικαίωμα αυτή που κάνει 1ώρα εκπομπή το πρωί σε τοπικό  ραδιόφωνο,  να ειρωνεύεται  όποιον κατά την γνώμη της έχει άσχημο σουλούπι, μεγάλα αυτιά ή  το αφεντικό του είναι μεγάλο; Έχει το δικαίωμα επειδή μια γνωστή της  που τις μεταφέρει τι λέγεται σε διάφορες συγκεντρώσεις, να βγαίνει στο ραδιόφωνο και να προσπαθεί να προσβάλλει κόσμο; Έχει το δικαίωμα επειδή το παίζει χριστιανή ορθόδοξη, να κοροϊδεύει όποιον πιστεύει  σε κάτι διαφορετικό;  Έχει το δικαίωμα επειδή έχει το μικρόφωνο μπροστά της, να ειρωνεύεται μία τούφα γκρίζα μαλλιά σε κάποια, ενώ αυτή η ίδια είναι σαν ένα τρίκυκλο από κρέας και μια τούφα μαλλιά από πάνω;   Θα ήταν σωστό να αρχίσει να μιλάει κάποιος άλλος σταθμός για το στρατιωτικό του γιού της;  Είναι σωστό να ζητάει εκδίκηση  για  παλιές δοσοληψίες της με  παλιούς εργοδότες της, καρφώνοντας μυστικά τους;


     Μπορεί η σημερινή δουλειά της να δέχεται σκουπίδια και μπάζα στα γραφεία της. Μπορεί να θέλει διαφημίσεις που κουβαλάει μαζί της αυτή η γυναίκα. Άλλο αν εκεί που πρώτα αυτή έφτυνε τώρα γλύφει.  Το πρόγραμμα του σταθμού μπορεί να έχει αυτό το επίπεδο. Όπως είπε και ένας γνωστός μου, αυτή η γυναίκα νομίζει ότι η δημοσιογραφία είναι ένα χαρμάνι λάσπης φτιαγμένο με κιτρινισμό και λαϊκισμό. Αν έχει αίμα και κόκαλα μέσα είναι ακόμα καλύτερα.

     Με όλα αυτά που περνάμε σαν χώρα, να έχουμε και τέτοιο επίπεδο παραμονές εκλογών, είναι κάτι που δεν το μπορώ. Για αυτό συχωρέστε με. Και γιατί πιστεύω ότι δεν μας αξίζει τέτοιος ξεπεσμός.


Ένας  Ιτιώτης  20 Απριλίου 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις