Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Καθήλωσε το κοινό η «Ολιγαρχία» του Κούλογλου στη Λιβαδειά




Τη δύναμη έχουν οι πολλοί αλλά... κυβερνούν οι λίγοι
Καθήλωσε το κοινό η ταινία του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλουγλου με τον τίτλο «oligarchy», η Μυστική Ομάδα που κυβερνά τον κόσμο η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κινηματογράφο «Φίλιππος» στη Λιβαδειά με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου.
Πρόκειται για μια ταινία που εξερευνά τη γέννηση και την εξέλιξη της παγκόσμιας και της ελληνικής κρίσης.
«Η ταινία «Ολιγαρχία» αναφέρεται σε μια ομάδα που κυβερνά τον κόσμο και περιγράφει τους λόγους που έχουμε φτάσει στη σημερινή κρίση. Είναι η περιγραφή ενός πολέμου που διεξάγει μια ομάδα πολιτικών και τραπεζιτών σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Αυτό στην πραγματικότητας ζούμε και σε αυτό αναφέρομαι στο ντοκιμαντέρ», σημείωσε κ. Κούλογλου.
Παράλληλα επεσήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση είναι η ενημέρωση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς. Είναι καθήκον των δημοσιογράφων να ενημερώνουν και των πολιτών να ενημερώνονται».
Ο Σ. Κούλογλου εκτιμά επίσης ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αντίσταση του λαού στην εφαρμογή των μέτρων που λειτουργούν σε βάρος του ενώ όπως είπε ένας τόπος αντίδρασης είναι και η ψήφος.
«Ο πόλεμος αυτός θα αντιμετωπιστεί όπως και άλλοι πόλεμοι που έχουν ξεσπάσει στην ανθρωπότητα. Πρέπει όμως να φροντίσουμε να περιορίσουμε τα θύματα αυτού του πολέμου αλλά και να τον τελειώσουμε πιο γρήγορα» είπε ενώ δεν παρέλειψε στις δηλώσεις του να αναφερθεί και στις δράσεις του Ε.Κ. Λιβαδειάς.
«Είναι πολύ σημαντικές οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει το Ε.Κ. Λιβαδειάς και ο πρόεδρος ο Γιάννης Σταθάς ο οποίος κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και ελπίζω να συνεχίσει το ίδιο και από αυτή τη θέση αλλά και από άλλες», είπε με νόημα με αφορμή και την υποψηφιότητα του κ. Σταθά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.
Από την πλευρά του ο Γ. Σταθάς δήλωσε: «Η εκδήλωσή μας αποσκοπεί στην ενημέρωση του κόσμου ώστε να κατανοήσει τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιχειρούμε να φωτίσουμε τις σκοτεινές πλευρές του συστήματος ώστε ο κόσμος να δει την πραγματικότητα και τα όσα συμβαίνουν από διαφορετική οπτική γωνία. Η κατάσταση θα γίνει πιο δυσχερής δεδομένου ότι μια ολιγαρχία έχει κυριαρχήσει πάνω στους λαούς οι οποίοι πρέπει όμως να καταλάβουν ότι εκείνοι έχουν την δύναμη και όχι οι λίγοι».
Τέλος ο κ. Σταθάς αναφερόμενος στις δράσεις του Ε.Κ. σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις πολύπλευρα τόσο για την ενημέρωση των πολιτών όσο και για την βοήθεια όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης με διάθεση και άλλων προϊόντων πέρα από τις πατάτες που διατεθήκαν πρόσφατα ενώ ήδη εξετάζει και την περίπτωση διανομής ξύλων για την περίοδο του χειμώνα δεδομένου ότι οι τιμές των καυσίμων τείνουν να γίνουν απαγορευτικές.
tabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις