Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ,ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ....

Τελείωσαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις ,που γίνονται κάθε χρόνο στην Αράχωβα προς τιμήν του πολιούχου της Αγίου Γεωργίου.


Και φέτος η συμμετοχή του κόσμου,ήταν συγκλονιστική. Μικροί και μεγάλοι,ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές αλλά και πολύς κόσμος χωρίς αυτές,κόσμος από κάθε πλευρά της γης, έλαβε μέρος σε αυτό το θρησκευτικό γεγονός που οι ρίζες του χάνονται σε βάθος εκατονταετιών.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όποιον προσπάθησε στο να πραγματοποιηθεί όσο καλύτερα γίνεται αυτό το γεγονός. Από αυτό εδώ το "βήμα",θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ιερείς καθώς και τον μητροπολίτη που παραβρέθηκε 2 φορές στο πανηγυράκι φέτος, το  εκκλησιαστικό συμβούλιο (παρά την '"άτυχη" στιγμή που αρνήθηκε την ζωντανή αναμετάδοση) που τόσες ευθύνες έχει για την καλύτερη διοργάνωση,το Α.Τ. Αράχωβας για την άψογη διευθέτηση των δικών τους αρμοδιοτήτων (ακόμα και εκτροπή κυκλοφορίας πραγματοποίησαν τις ώρες που ήταν σε εξέλιξη το χάλασμα του πανηγυριού),

όλον τον απλό κόσμο που η συμμετοχή του είναι αξιολάτρευτη και οποιονδήποτε ακόμα βοήθησε,ώστε να  έρθει σε πέρας όσο καλύτερα γίνεται αυτό το εορταστικό τετραήμερο.
Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες ,που με τις πίπιζες και με τα νταούλια τους, έβαλαν  όλον αυτό τον κόσμο σε ατελείωτους χορούς όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει δεκαετίες τώρα .
ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΧΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΟΜΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΥΓΗΡΙΟΥ. ΑΠΟΨΗ  ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ.
""Οσο για τα οργανα... Το πανηγυρακι "χαλαει" 
με τις καμπανες, αντε και με την καταβαση, η οποια συμβολικα δεν εχει καποια ισχυρη 


βαση. Το να παιζουμε οταν οι αλλοι τα εχουν κοπανησει μονο παρατραγουδα δημιουργει. 


Υπαρχει προτερη κακη εμπειρια με αυτες τις καταστασεις..""

ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ  ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις