Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Δελτίο τύπου του Μεγάρου Μουσικής Αραχώβης.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ AΡΑΧΩΒΑΣ   BLOG

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΡΑΧΩΒΗΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ: ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αραχώβης (και στο εξής : ΟΜΜΑ) με αισθήματα δικαιολογημένης υπερηφάνειας και μεγάλης χαράς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει το φιλότεχνο και φιλόμουσο κοινό της πόλεώς μας ότι την παρελθούσα Τρίτη 17 Απριλίου και περί ώραν 20.30 έλαβε χώρα σε αίθουσα του Οργανισμού μας ένα σημαντικό και πρωτόγνωρο για τον τόπο μας μουσικό γεγονός.
Πιο συγκεκριμένα,
ο διεθνούς φήμης μουσικός και καθηγητής Θεωρητικών Μουσικής σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, συμπατριώτης μας, Νίκος Λαάρης, έδωσε -εντελώς απρογραμμάτιστα- ένα μικρής διάρκειας, αλλά μέγιστης καλλιτεχνικής αξίας, ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, πλησίον της πλατείας ΛΑΚΚΑΣ. Τυχεροί ακροατές ήταν ο Μαέστρος και οι Χορωδοί της τοπικής Χορωδίας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αράχωβας, οι οποίοι -σημειωτέον- δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους. Ο εκλεκτός μας πιανίστας απέδωσε ένα μικρό μέρος του ρεσιτάλ, που είχε παρουσιάσει, πριν από δύο μήνες ακριβώς, στο συνονόματο (ΟΜΜΑ) και πρωτοξάδερφο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τεράστια επιτυχία. Συγκεκριμένα, εντελώς απροετοίμαστος, «υποχρεώθηκε» από το κοινό να παίξει κάτι στο πιάνο κι εκείνος επέλεξε να παρουσιάσει το έργο του Μότσαρτ με κεντρικό μοτίβο το «Φεγγαράκι μου Λαμπρό» και πολλές παραλλαγές πάνω σ’ αυτό. Η συγκίνηση και η χαρά του συμπατριώτη μας, παρότι έγινε προσπάθεια να κρυφτούν, ήταν ολοφάνερες. Η μεγάλη του αμοιβή ένα θερμότατο και παρατεταμένο“συμπατριωτικό χειροκρότημα! Όμως ο αιφνιδιασμός αλλά και η μαγεία της μουσικής συνετέλεσαν, ώστε κανένας να μη σκεφθεί ή να προκάμει να βγάλει έστω μια φωτογραφία από τη μοναδική αυτή συγκυρία.
Ευχόμαστε, ως ΟΜΜΑ Αραχώβης, να έχουμε και στο άμεσο μέλλον την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Νίκο Λαάρη, ενδεχομένως στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, κάτω από τη σκέπη της Ώρας και του κισσού μέσα σε ένα μαγευτικό σκηνικό, σε ένα καλοκαιρινό ρεσιτάλ ειδικά σχεδιασμένο για τους συμπατριώτες του.Μέχρι τότε, όμως, θα εξακολουθούμε να βάζουμ’ πούλμαν, για να τον απολαμβάνουμε στις εμφανίσεις του στην Αθήνα.
Με αισθήματα ιδιαίτερης τιμής
Για τον ΟΜΜΑραχώβης
ΙΑΛ
ΥΓ1: Σημειώνεται ότι ο Νίκος Λαάρης βρέθηκε για Πάσχα στην Αράχωβα, προερχόμενος από το Άμστερνταμ και κινούμενος μεταξύ πασχαλινών λάκκων (όπου και έψησε και βράχηκε), Κονομόβρυσης, Λιβαδιού και… κακών παρεών.
ΥΓ2: Έχουν και οι χορωδοί τα τυχερά τους!
ΥΓ3: Για όσους δεν κατάλαβαν, γίναμε …Μέγαρο!
ΥΓ4: Κατά το:
‘’Τι Κοζάνη, τι Λωζάννη’’
Έτσι και το:
Τι Σκάλα (του Μιλάνου), τι Λάκκα (ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ)”.
GRAND FINALE
ΑΥΛΑΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις