Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αυτούς ποιος θα τους δικάσει;

Η συγκλονιστική προθανάτια κραυγή του 56χρονου άνεργου οικογενειάρχη, πατέρα δύο έφηβων κοριτσιών, που έδωσε τέλος στη ζωή του στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στην Ερέτρια της Εύβοιας, αποτυπώθηκε σε ένα κομμάτι χαρτί. Τα όσα έγραψε πριν πατήσει τη σκανδάλη της καραμπίνας είναι παραγγελία για απονομή δικαιοσύνης στους επίορκους πολιτικούς που γονάτισαν στους Γερμανούς και οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην εξαθλίωση.


Το πλήρες κείμενο της χειρόγραφης επιστολής είναι: «Αυτούς που μας έφεραν ώς εδώ ποιος θα τους δικάσει; Χωρίς εργασία, χωρίς σύνταξη, χωρίς μέλλον για τα παιδιά μου (παιδιά μας). Ζητώ τα δύο κτήματα στο χωριό, το οικόπεδο με την οικοδομή, να πάνε στο κράτος. Διότι τα παιδιά μου δεν έχουν χρήματα για φόρους και χαράτσια. Ο κύριος εισαγγελέας, ο δικηγορικός σύλλογος και τα ΜΜΕ να τα βοηθήσουν σε αυτό. Είναι μικρά και χωρίς πατέρα. Την ομορφότερη οικογένεια όμως με τα λάθη μου την κατέστρεψα. Όποιος μπορεί να τα βοηθήσει, ας το κάνει παρακαλώ».

Άλλοι παίρνουν καραμπίνες, άλλοι ανεβαίνουν στα μπαλκόνια και απειλούν να πηδήξουν και έπεται συνέχεια. Ευτυχώς όμως που ο Ευάγγελος, που ξεκίνησε από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και ξέρει τι θα πει μεροδούλι - μεροφάι, όλα τα κάνει για την πατρίδα. Με 22 ακίνητα στην κατοχή του και καταθέσεις 2.700.000 ευρώ, τι να κατανοήσεις, κυρ Βαγγέλη μας; Οι θυσίες των άλλων για να γίνεις εσύ χαλίφης είναι μέσα στο πρόγραμμά σου.

Δ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις