Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ

 
Tην Κυριακή 26/8/2012 το βράδυ σε συγκέντρωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις Θερμοπύλες όπου ο αρχηγός τους Μιχαλολιάκος , προφανώς για να εμψυχώσει τους ακροατές του, μεταξύ των άλλων  είπε «Να ξέρουν ότι δεν αισθανόμαστε καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν, μπορούμε να το εγκαταλείψουμε ανά πάσα στιγμή και να βγούμε στους δρόμους  Θα δούνε τότε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και πόσα απίδια βγάζει ο σάκος, θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου» «Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου».

            Τα «τάγματα εφόδου» λοιπόν της  νεοφασιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ της Πάτρας δεν ήρθαν τυχαία στην Ιτέα  και γι αυτό επέμειναν στην πολύωρη παραμονή τους. Στην Ιτέα στις πρόσφατες εκλογές η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναδείχθηκε  πρώτη δύναμη. Ζητούσαν να εκφοβίσουν την νεολαία και την αριστερά του τόπου μας. Αναζητούσαν να τρομοκρατήσουν τα άτομα που πριν 15 μέρες τους είχαν αποδοκιμάσει στην πρώτη προσπάθεια προκλητικής εμφάνισης τους στην πόλη.
            Η αυθόρμητη αντίδραση ενός παιδιού που έριξε λίγο νερό στον υποψήφιο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Καρδαρά, (πρωταγωνιστή και στα δύο επεισόδια) τους έδωσε την αφορμή που ζητούσαν για να δείξουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο και για ποιό λόγο ήρθαν. Τέσσερα άτομα άρχισαν να κλωτσάνε βάναυσα ένα παιδί και άλλοι τριάντα από γύρω, έδιναν μπουνιές και αγκωνιές σε όσους ήθελαν και πήγαν να τον βοηθήσουν.

           Την ευθύνη για την κατάντια της χώρας μας την έχουν αυτοί που κυβέρνησαν μέχρι τώρα και τα οικονομικά συμφέροντα που υπηρέτησαν. Τώρα όμως που χρεοκοπεί το πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι  αποφάσισαν να αλλάξουν ρόλο στην ακροδεξιά και από οπισθοφυλακή του συστήματος να την μετατρέψουν σε εμπροσθοφυλακή του.
           Φοβούνται ότι στα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά πλαίσια  δεν έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους και ετοιμάζουν διάδοχες λύσεις στις οποίες θα υπάρχει λιγότερη δημοκρατία. Άλλωστε όπου πήγε  το ΔΝΤ τα ίδια έκανε, χούντες πραξικοπήματα και διχασμό του κόσμου. Αυτόν το στόχο υπηρετεί η αναβάθμιση της δράσης της νεοφασιστικής οργάνωσης σήμερα που έχει φτάσει στο σημείο να επιτίθεται με βρισιές και σπρωξιές σε βουλευτές μέσα στον περίβολο του Κοινοβουλίου μπροστά στους φρουρούς που δεν αντιδρούν, όπως δεν αντέδρασε στην Ιτέα η ΕΛΑΣ και η Λιμενική αστυνομία όπου  καταγγέλθηκε το περιστατικό.
           Η κοινωνία όμως  δεν έχει ηττηθεί ,  αντίθετα αυτοί που κυβερνούσαν όλα τα χρόνια και μας έφεραν στην καταστροφή. παραπαίουν.
Υπάρχουν οι δυνάμεις συνοχής της κοινωνίας μας, οι Σύλλογοι τα συνδικάτα τα κόμματα υπάρχει η διάθεση στον κόσμο να αντισταθεί και να μην επιτρέψει να μετατρέψουν το μέλλον του σε εφιάλτη

           Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ -  Ε.Κ.Μ ΦΩΚΙΔΑΣ

 1) Χαιρετίζει την κινητοποίηση των πολιτών της Ιτέας τη Δευτέρα 27/8/2012 το βράδυ ,που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ,και την πορεία που ακολούθησε από το μώλο μέχρι το Α.Τ. Ιτέας.
2) Καλεί τον δημοκρατικό κόσμο της Φωκίδας σε ένα ενιαίο μέτωπο που θα υπερασπίζεται  την δημοκρατία και τα θεμελιώδη δημοκρατικά κι ανθρώπινα  δικαιώματα στον τόπο μας.
3)Καλεί  με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας χωρίς ηγεμονικές τάσεις ή καπελλώματα  κόμματα, αυτοδιοικητικές παρατάξεις , συνδικαλιστικές κινήσεις, συλλόγους, σωματεία  και άλλες συλλογικότητες καθώς και απλούς πολίτες  σε κοινές δράσεις άμεσα έτσι ώστε να συγκροτηθεί ένα μέτωπο δυνάμεων που θα βάλει  φραγμό στα σχέδια που θέλουν να μετατρέψουν  την κοινωνία μας σε ζούγκλα και θα φανερώσει το ρόλο του Φασισμού και των νεοφασιστών, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος και αποκαλύπτοντάς τους σε αυτούς που πολλές φορές απληροφόρητοι συμμετέχουν στις γραμμές τους.
ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις