Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τα πλοκάμια της ελληνικής μαφίας - Και άτομο από Φωκίδα στο κύκλωμα!



4 συμμορίες, 217 κακοποιοί στα χέρια της ΕΛΑΣ στο μεγάλο ξεκαθάρισμα της νύχτας
Όλα τα ονόματα! Ανάμεσά τους άτομο από την Φωκίδα αλλά και η τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου

Τέσσερις συμμορίες που δρούσαν παράλληλα και ανταγωνιστικά μεταξύ τους πουλώντας από προστασία σε νυχτερινά καταστήματα ακόμη και σε ... ψιλικατζίδικα, έως διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και πορνεία «ξηλώνονται» από την ΕΛΑΣ.

217 άτομα περιλαμβάνονται ήδη στην ογκώδη δικογραφία που εκτείνεται σε 200.000 σελίδες, εκ των οποίων οι 50.000 είναι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των κατηγορούμενων.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για ηθική αυτουργία περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα του υποκόσμου που εκτίουν ποινές για παρόμοια αδικήματα με αυτά που τους καταλογίζονται τώρα.

Η αστυνομία διαθέτει στοιχεία που συνδέει τη δράση τους με την «προστασία» σε 268 καταστήματα και επιχειρήσεις, τις δολοφονίες τουλάχιστον τριών ατόμων, τις βομβιστικές επιθέσεις σε έξι καταστήματα και συμμετοχή σε σωρείασοβαρών κακουργημάτων όπως η διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία και διακίνηση όπλων.

Σε ένα από τα πιο φιλόδοξα «κόλπα» των νονών σε συνεργασία με υπαλλήλους της τράπεζας της Ελλάδας επιχειρήθηκε να στηθεί απάτη αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Ψηλά στην ιεραρχία των κακοποιών βρίσκεται και απόστρατος υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, ενώ σοβαρές ενδείξεις έχουν προκύψει για ακόμη 5 ανώτερους αξιωματικούς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ  http://www.amfissapress.gr/epikairotita/17-2009-11-02-15-17-29/4072-2011-03-31-16-14-31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις