Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο Γιάννης Πάλλας από την Αγόριανη απαντά στο Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας...



Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
διάβασα με πολύ προσοχή την "μακροσκελή" απάντησή σας στην κατά την γνώμη μου δικαιολογημένη γραπτή και επώνυμη διαμαρτυρία που σας έκανα εδώ και δύο βδομάδες περίπου με αφορμή δικές σας προσωπικές δημόσιες θέσεις για τα θέματα του Παρνασσού. 
Αν εξαιρέσουμε κύριε Δήμαρχε, την από μέρους σας αναδίπλωση ότι οι όποιες αποφάσεις αφορούν το χωριό μου πρέπει να παρθούν με διάλογο και το γεγονός ότι μας αναγνωρίζετε αυτό το δικαίωμα, συνεχίζετε να μας "προκαλείτε" τόσο με το ύφος σας όσο και με το περιεχόμενο της απαντήσεώς σας!
Εκφράσεις όπως "...ευχαριστώ που μου αναγνωρίζετε..." ή "...δεν σας επιτρέπω και καθόλου μάλιστα..." ή "...ευχαριστώ για την διεύρυνση των θεσμικών μου αρμοδιοτήτων ....που καθορίζονται κανονιστικά..." δείχνουν διάθεση ειρωνείας, αλαζονείας και αυταρχισμού. 
Επίσης γραφόμενα όπως " ...εξυπηρέτηση μόνο οικονομικών συμφερόντων..." ή " η προσπάθεια της πολιτείας να θέσει κανόνες...στην παρανομία, την αυθαιρεσία....συναλλαγή....διαπλοκή " κτλ όταν δεν συνοδεύονται από τεκμηριωμένες αποδείξεις με ονοματεπώνυμα μπορούν να χαρακτηριστούν και κοινές συκοφαντίες !
Προφανώς κ. Δήμαρχε «σας πείραξε» η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας του παλιού Δήμου Παρνασσού αλλά πολύ περισσότερο η αντίδραση της πλειοψηφίας των συνδημοτών σας τους οποίους και ευχαριστούμε για την συμπαράσταση !
Η τοποθέτησή σας στην ημερίδα του Φορέα όχι μόνο ήταν εκτός θεματολογίας αλλά πρόσβαλλε και το Δημοτικό σας Συμβούλιο μιας και δεν προϋπήρχε απόφαση του Δ.Σ. για το περιεχόμενό της. Στην ημερίδα όμως είχατε κληθεί να προσφωνήσετε ως Δήμαρχος.
Στο γράμμα συγχαρητηρίων που στείλατε στην Υπουργό ΠΕΚΑ που δώσατε στην δημοσιότητα κ. Δήμαρχε επικαλείστε διοικητικά ποσοστά του Δήμου σας στις εγκαταστάσεις του Χ.Κ.Παρνασσού. Καλά κάνετε!. Πρέπει όμως να σεβαστείτε και το δικαίωμα της Αγόριανης να επικαλείται τα δικά της διοικητικά όρια στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού που σε ποσοστά είναι μεγαλύτερα από τα δικά σας !
Επίσης κ. Δήμαρχε καλό είναι να γνωρίζετε ότι το 70% των κατοίκων της Αγόριανης δραστηριοποιείται και στηρίζεται οικονομικά σε επαγγέλματα που σχετίζονται με οικοδομικές εργασίες. Το υπόλοιπο δε 30% είναι μέρος άμεσα ή έμμεσα αυτής της οικονομικής αλυσίδας! Μπορείτε λοιπόν να αντιληφθείτε το μέγεθος της καταστροφής για το χωριό μου !
Την αδυναμία κ. Δήμαρχε των ελεγκτικών Υπηρεσιών του Κράτους δεν μπορεί να την πληρώνουν οι ντόπιοι κάτοικοι οι οποίοι στο κάτω –κάτω της γραφής με νόμιμες διαδικασίες δραστηριοποιούνται ! Όχι στο ίδιο τσουβάλι όλοι ! Ούτε δυο μέτρα και δύο σταθμά στους πολίτες !
Οι εγκαταστάσεις του Χ.Κ.Παρνασσού να βγουν από τον Πυρήνα του Εθνικού Δρυμού και να επιτραπεί η επέκτασή τους (θέμα για το οποίο συμφωνούμε βέβαια), οι αναγνωρισμένες ιδιοκτησίες των ντόπιων γιατί να παραμείνουν ? 
Είναι δυνατόν να πιστεύουν κάποιοι ότι θα επιστρέψουν τα αφανισθέντα είδη πουλιών αν σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα στον Παρνασσό ? Οι ίδιες μελέτες που επικαλούνται κάποιοι αναφέρουν ότι τα είδη αυτά εξαφανίστηκαν από το 1980 ? Δεν επαρκούν τα όρια του Πυρήνα για την Προστασία τους ? Θα γίνουν τώρα όσα δεν έγιναν 74 χρόνια και μάλιστα σε μικρότερη γεωγραφική έκταση ? Σε εποχή οικονομικής κρίσης που θα βρεθούν τα απαραίτητα οικονομικά κονδύλια ?
Άλλος είναι ο σκοπός κ. Δήμαρχε !
Επικαλείστε το «…νεαρό της ηλικίας μου και το …θυμικό μου ύφος…» Ε, λοιπόν ναι! Πως μπορεί να μην είναι κάποιος θυμωμένος με την αδικία που κάποιοι επιχειρούν στην τοπική κοινωνία ? Να ξέρετε όμως κ. Δήμαρχε ότι υπάρχει και το «νεαρό» της δικής σας θητείας και καλό είναι να δεχθείτε την ταπεινή συμβουλή ενός νεότερου μεν αλλά με 20ετη εμπειρία στα κοινά : « Να ακούτε, να αφουγκράζεστε την τοπική κοινωνία !» για να πετύχετε στο δύσκολο έργο σας και σας εύχομαι ολόψυχα να αφιερώνετε στον κάθε πολίτη του Δήμου σας ξεχωριστά τον χρόνο που αναλώσατε για να απαντήσετε σε μένα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις