Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια από τα νερά του Μόρνου



Photo for this article
Πάνω από 40 σπίτια πλημμύρισαν, καλλιέργειες και δρόμοι καλύφθηκαν από λάσπη και το οδικό δίκτυο που οδηγεί στην περιοχή Σαράντι της Βοιωτίας κόπηκε στη μέση, έπειτα από τη ζημιά που υπέστη ο κεντρικός αγωγός της ΕΥΔΑΠ που υδροδοτεί την Αθήνα από τον Μόρνο.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να ανέβουν στις ταράτσες των σπιτιών τους, καθώς έβλεπαν τα ορμητικά νερά να πλησιάζουν στις εστίες τους. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του Δήμου Θηβαίων για να βοηθήσουν τους κατοίκους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Γιώργος Μουλικιώτης επισήμανε, μιλώντας στο Έθνος, ότι το νερό έτρεχε με ασυγκράτητη ορμή ακόμη και τέσσερις ώρες μετά το σπάσιμο του αγωγού.

«Η μεγαλύτερη ποσότητα κατέληξε στον Κορινθιακό κόλπο. Έχουν βγει βάρκες στη στεριά, έχουν διαβρωθεί δρόμοι, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα παρά μόνο τζιπ, έχουν σπάσει μάντρες. Δεν φαίνεται να υπάρχει απώλεια ζωικού κεφαλαίου και δεν κινδυνεύει η ασφάλεια των κατοίκων» τόνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις