Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μουσικό CD απλά νεκρό … στο Single τρώμε ήδη ψυχούδι…




Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε στο αιώνα της ψηφιοποίησης, οι ζωές μας καθημερινά περνάνε σε ένα πιο ψηφιακό κόσμο και κυρίως πιο «έτοιμο» .
Έτσι λοιπόν δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη η αλλαγή στάσης της δισκογραφικής εταιρίας Mercury Records που αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή Single.Κάτοχος της εν λόγω εταιρίας είναι ο διάσημος  Έλτον Τζον και επίσης δικαιούχος των δικαιωμάτων τον U2 ,Arcade Fire αλλά και μυρίων άλλων λιγότερο εμπορικών καλλιτεχνών .   Τα Single κομμάτια θα κυκλοφορούν πλέον μόνο σε ηλεκτρονική μορφή εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που ι πώληση τους είναι 100% εγγυημένη [ σημειωτέων ι εν λόγο εταιρία είναι  η κάτοχος του Candle in the Wind]
Η Mercury Records υποστηρίζει πως τα Single είναι το 1% των συνολικών εσόδων και πως ι e-music καθώς και ι ανεξέλεγκτη πειρατεία στην μουσική σκοτώνουν της δισκογραφικές εταιρίες και τους καλλιτέχνες. Ο Jonh bon jovi , ηγετική μορφή του ομώνυμου συγκροτήματος πρόσφατα κατηγόρησε την Apple πως με το το I-TUNES σκοτώνει την μουσική, υποθέτω πως το μόνο που σκότωσε ήταν ι πωλήσεις των CD.
Τα προαναφερθέντα γεγονότα είναι δαυλός που διαφωτίζει την μουσική σκηνή .. ή πιο σωστά τους φόβους των δισκογραφικών εταιριών … Ερωτούμαι λοιπόν και εγώ ως καταναλωτής, στηρίζω την ανομία ; την ηλεκτρονική πειρατεία ; ?!?!?!?!?!?!?!?
Η απάντηση είναι ναι, την στηρίζω όπως έγινε και στην Σουηδία !!! Γιατί ?? Είναι απλό δεν μπορείς να ζητάς 40 euro για ένα Single που περιέχει μόνο ένα κομμάτι .. χωρίς να έχεις ένα βιβλιαράκι με τους στοίχους ένα Videoclip ένα αναμνηστικό κάτι τελοσπαντων, η αισχροκέρδεια έχει χτυπήσει κόκκινο και όλοι επικαλούνται τον νόμο για την προστασία της ιδιοκτησίας τους, τον νόμο για την αισχροκέρδεια εμείς πότε θα μπορέσουμε να τον επικαλεστούμε ????????? 

ΑΠΟ ΛΟΥΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις