Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΜΕ ΤΑ 3 ΕΚ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ...


Έλυσε τη σιωπή του ο αντιδήμαρχος: “Ποια εκατομμύρια… εγώ χρωστάω
Τι λέει ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος για τους λογαριασμούς του αντιδημάρχου και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας…

Σάλο έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο στη Φθιώτιδα και την τοπική κοινωνία του Δομοκού, η είδηση ότι βρέθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ, σε λογαριασμούς πρώην αντιδημάρχου.

Ο “πρωταγωνιστής του σκανδάλου” , πρώην αντιδήμαρχος ...Κώστας Σκριμπόνης, έλυσε την σιωπή του και μίλησε στην aftodioikisi.gr, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι χρωστάει σε ΙΚΑ, εφορία, ΤΕΒΕ και σε όλους όσους μιλάνε ελληνικά!!!!

Η όλη ιστορία ξεκίνησε μετά από επιστολή – καταγγελία μηχανικού του δήμου για «στημένους» διαγωνισμούς στους οποίους εμπλέκονταν ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος αλλά και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Τσόγκας. Και οι δύο αρνούνται όσα τους καταλογίζει ο μηχανικός του δήμου και μάλιστα έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του πρώην αντιδημάρχου Δομοκού στηνaftodioikisi.gr:

Κύριε Σκριμπόνη, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, αντιδήμαρχος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατηγορείται για μαύρο χρήμα 3 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του. Από έρευνα που έκανε η aftodioikisi.gr, κατέληξε ότι η διαρροή του ΣΔΟΕ αφορά το πρόσωπό σας. Ποιο είναι το πρώτο σχόλιό σας;

Έβγαλε επίσημη ανακοίνωση το ΣΔΟΕ;

Όχι, διαρροή είναι…

Ακριβώς. Διαρροή. Το γεγονός αναφέρεται σε μια υπόθεση του 2007, την οποία ξεκίνησε κάποιος μηχανικός με επιστολή του στο ΣΔΟΕ. Είναι φυσικό να κάνει τον έλεγχο το ΣΔΟΕ. Αλλά μιλώ ειλικρινά, άμα ανοίξετε τους λογαριασμούς μου, εάν βρείτε έστω και 10.000, πάρτε τα όλα.

-Δηλαδή, λέει ψέματα το ΣΔΟΕ ότι έχετε τόσα χρήματα στους λογαριασμούς σας;

Ναι.


-Πήγατε στα δικαστήρια με αυτόν που σας κατηγόρησε;

Ναι, του έκανα μήνυση, έγινε το δικαστήριο τον περασμένο Απρίλιο, εκδικάστηκε η υπόθεση και μου ζήτησε συγγνώμη. Μου είπε ότι έλεγε ψέματα. Ήθελε να βάλει για δήμαρχος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και δημιούργησε αυτό το σκάνδαλο.

-Ήσασταν αντιδήμαρχος Καθαριότητας;

Όχι. Αντιδήμαρχος Γενικών Καθηκόντων. Δεν υπέγραφα τίποτε. Δεν έκανα καμία ανάθεση. Ποτέ δεν έχω υπογράψει… ούτε μία υπογραφή σε ανάθεση έργων, ούτε μία σε παραλαβή έργων.

-Μου λέτε ότι δεν έχετε ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα…

Ναι.

-Έχετε πρόβλημα με την επιχείρησή σας;

Χρωστάω. Δεν έχω καταθέσεις. Πάρτε τα όλα. Χρωστάω στο ΙΚΑ, στην εφορία, στο ΤΕΒΕ, σε όλους όσοι μιλάνε ελληνικά. Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Είμαι απλήρωτος από το Δημόσιο ως εργολάβος.

Έχω επιχείρηση που κάνει τζίρο 500.000 το χρόνο, και δεν είχα -επαναλαμβάνω- ποτέ χρήματα στην τράπεζα.

<<Αποκλείεται τα 3 εκατ. να είναι χρήματα του δήμου>>, λέει ο πρωην Δήμαρχος Δημήτρης Τσόγκας.

«Είναι αδύνατον μέσα σε τέσσερα χρόνια που ήταν αντιδήμαρχος να έχει γίνει κάτι τέτοιο», να έχει δηλαδή 3 εκατ. ευρώ «μαύρο χρήμα» από παράνομες συναλλαγές, καθώς εκτός των άλλων ο δήμος δεν εκτέλεσε τόσα έργα. Αυτό υποστηρίζει ο τέως δήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου Δομοκού και νυν δημοτικός σύμβουλος του ομώνυμου Καλλικρατικού δήμου Δημήτρης Τσόγκας, για τον αντιδήμαρχο του Κώστα Σκριμπόνη, αναφορικά με τη διαρροή του ΣΔΟΕ για αντιδήμαρχο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου βρέθηκαν αδικαιολόγητα 3 εκατ. στο λογαριασμό του.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Δημ. Τσόγκα στην aftodioikisi.gr:

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, κύριε Τσόγκα, αντιδήμαρχος δήμου της Στερεάς Ελλάδας κατηγορείται για «μαύρο χρήμα» 3 εκατ. ευρώ. Ψάχνοντας, η aftodioikisi.gr έφτασε στον καποδιστριακό δήμο Δομοκού και στην περίοδο της δημαρχίας σας. Ένα πρώτο σχόλιο… Είναι αλήθεια αυτό;

Δεν αληθεύει με την έννοια ότι δεν είναι χρήματα του δήμου. Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος έχει δική του επιχείρηση με πομόνες (σ.σ. γεωτρήσεις) πάνω από 10 χρόνια.

Δεν μπορώ να τοποθετηθώ επί του θέματος, αλλά είναι αδύνατον μέσα σε τέσσερα χρόνια που ήταν αντιδήμαρχος να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Πρώτα από όλα, εμείς δεν εκτελέσαμε έργα που να έφταναν τα 3 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, αυτά τα χρήματα για τα οποία κατηγορείται δεν είναι κρατικά, του δήμου…

Αποκλείεται. Επαναλαμβάνω. Δεν εκτελέστηκαν τόσα έργα.

Τι αντιδήμαρχος ήταν; Τεχνικώv Υπηρεσιών;

Όχι. Καθαριότητας, ΧΥΤΑ και Σφαγείων.

Πώς τον λένε;

Κωνσταντίνο Σκριμπόνη.

Η aftodioikisi.gr επικοινωνήσε και με το νυν δήμαρχο Δομοκού Στέλιο Σύρο, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο. «Φτάνουν και σ’ εμένα όλα όσα ακούγονται, αλλά πριν ολοκληρωθεί η έρευνα δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο», δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του πρώην αντιδημάρχου είναι 4, 2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατ, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του.

Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Σκριμπόνης να δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις, για το πως τα προηγούμενα χρόνια πέρασαν τόσα εκατομμύρια ευρώ, από τους λογαριασμούς του και που πήγαν τελικά αυτά τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις