Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Έξω φερνών» ο Δήμος Αλιάρτου για την διακοπή χρηματοδότησης Δημοτικών Παιδικών & Βρεφικών Σταθμών


            


Κύριε Υπουργέ
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε πως, λόγω του ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντάσσεται στο στόχο 2,εξαιτίας του πλασματικού ΑΕΠ που στατιστικά διαθέτει και αυτό την αποκλείει από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, πρόκειται να διακοπεί η χρηματοδότηση των δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών, οι οποίοι δίνουν λύση σε πολλές οικογένειες που, ειδικά τούτη την εποχή, υποφέρουν.

Η χρηματοδότηση αυτή μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση της Επαγγελματικής και οικογενειακής Ζωής»,εξασφαλίζει την λειτουργία των συγκεκριμένων δομών, ωφελώντας ουσιαστικά τις εργαζόμενες μητέρες και τις οικογένειές τους.
Αντιλαμβάνεστε πως οποιαδήποτε ανατροπή αυτής της κατάστασης, δημιουργεί, αφενός μεν αξεπέραστο πρόβλημα λειτουργίας αυτών των δομών, με σοβαρές πιθανότητες να κλείσουν και αφετέρου πλήρη ανατροπή στον όποιο οικογενειακό προγραμματισμό επιτρέπει πλέον η οικονομική κρίση.
Η επίκληση του υψηλού ΑΕΠ που προκύπτει από στατιστικές, που όμως αγνοούν ότι η άνεργη μητέρα είναι 100% άνεργη ή, ότι η υποαπασχολούμενη στην Βοιωτία δεν μοιράζεται το εισόδημα που προκύπτει στην ΒΙΠΕ των Οινοφύτων, δεν αντέχει στην κοινή λογική και δεν αποτελεί επαρκή εξήγηση προς αυτές τις οικογένειες που θα πληγούν από την διακοπή της χρηματοδότησης. Παρακαλώ δε, να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν οικογένειες που εξασφαλίζουν την διατροφή των παιδιών τους, με την φοίτησή τους σε αυτές τις δομές.
Κύριε Υπουργέ
Είναι επιτακτική ανάγκη να δείτε το θέμα με ευαισθησία και ρεαλισμό. Η λογική των αριθμών που, όμως δεν καταγράφουν τον ανθρώπινο πόνο και την απελπισία, καλό είναι ,τουλάχιστον για τούτη την εποχή της κρίσης να εγκαταλειφτεί. Οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί δεν είναι είδος πολυτελείας, αλλά πρώτης και επιτακτικής ανάγκης, την οποία δεν μπορεί να αγνοεί η Πολιτεία.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

πηγη :permissopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις