Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Με καταγωγή από Φθιώτιδα ο νέος "τσάρος" της οικονομίας



                      

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι εδώ και λίγη ώρα ο νέος υπουργός Οικονομικών. Ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, ο άνθρωπος που θα κρατάει στα χέρια του την... «καυτή πατάτα». Όπως όλα δείχνουν θα είναι παρών και θα ανακοινωθεί επίσημα στις 19.30, στην συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη...

Ο Γιάννης Στουρνάρας γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα, ωστόσο η καταγωγή του είναι από την Ανατολική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα από το Βαθύκοιλο της Γλύφας.

Λένε πως ο Βασίλης Ράπανος, πριν παραιτηθεί, είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως να είναι στο οικονομικό επιτελείο. Τελικά, η μοίρα ήθελε να είναι εκείνος που θα αναλάβει το πιο... καυτό χαρτοφυλάκιο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι οικονομολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Στις 17 Μαΐου ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Παναγιώτη Πικραμμένο.

lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις