Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Με κοιτάζω. Μας κοιτάζω..........

Με κοιτάζω. Μας κοιτάζω. Ο Φωτόπουλος μπροστάρης μας. Δεν μας αξίζει. Μετά το Φωτόπουλο όμως τι; Αυτό είναι που με καίει. Φανταζόμουν ότι με το τέλος των ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ και την απειλή ότι θα ζήσουμε χωρίς ρεύμα θα διαλυόταν το σύμπαν. Θα παίρναμε στο κυνήγι τον πλανήτη όλο. Τα καλύτερα πάρτυ τα κάναμε με τον νόμο Παπαθεμελή που υποχρέωνε τα κέντρα διασκέδασης να κλείνουνε νωρίς. Στο δευτερόλεπτο βρήκαμε εναλλακτικές, γεμίσαμε κεριά τις συνοικίες, γλεντάγαμε ως το πρωί. Μέχρι και τραγούδι σκαρφιστήκαμε. Ο νόμος δεν άντεξε. Κατέρρευσε….Με κοιτάζω. Μας κοιτάζω.

Πώς γίναμε έτσι; Πώς μεταμορφωθήκαμε σε άβουλα πρόβατα; Πώς στριμωχνόμαστε βλοσυροί, θυμωμένοι, αφημένοι; Σε ουρές. Με το λογαριασμό ωστόσο στα χέρια. Δήθεν γεμίζουμε θυμό που αν ξεχειλίσει θα πάρει αμπάριζα το σύστημα όλο. Σιγά τα αίματα! Με κοιτάζω, Μας κοιτάζω. Χωρίς αντιστάσεις πια! Έτοιμοι για όλα τα κακά. Δεν με τρομάζει ο Φωτόπουλος σαν μπροστάρης. Με τρομάζει ότι δεν υπάρχει κανένας να μιλάει για το άδικο και να κάνει πράξεις αντίστασης γι΄αυτό; Δεν γουστάρω το κίνημα «δε πληρώνω, δεν πληρώνω»…Είμαι Ελληνίδα. Μεγάλωσα με τη φράση γενναιοδωρίας «χρέωσέ το σε μένα»…Έμαθα να κερνάω. Όχι να είμαι τζαμπατζής. Με την ίδια όμως «παιδεία» μπορώ ν' αναγνωρίσω τον «τσίπη» που χρεώνει σε μένα τους λογαριασμούς του. Μπορώ να ξεχωρίσω το άδικο! Αυτό που δε χρωστάω!

Δεν είναι ο Φωτόπουλος η μουτζούρα μπροστά στα μάτια μου. Αν είδα Φωτόπουλους να καμώνονται σωτήρες…Από σωτήρες άλλωστε το΄παθα! Δεν είναι αυτός και η υψωμένη του γροθιά που χτυπάει στο στομάχι μου. Εύκολα διακρίνω τσογλονάκια…Μαθήτευσα. Σιγά την ανακάλυψη.

Με κοιτάζω. Μας κοιτάζω. Σαν αρνάκια πασχαλινά για σφαγή. Παραδομένα. Άβουλα. Θλιβερά. Με κοιτάζω. Μας κοιτάζω. Δεν μας αξίζω!
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών ......της ρεας βιταλη!!!!!!!!!protagon!!!!
 Υ.Γ. ΑΠΟ ΑΓΝΑΝΤΙ:  ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ  Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ?????
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΑΝΣΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις