Και θέμα... Καραμανλή θα μας σκάσει στο ξαφνικό; Καθώς η υπόθεση του βουλευτή που έβγαλε από την Ελλάδα ένα εκατομμύριο ευρώ παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη και στην ουσία και στις λεπτομέρειες, ένα μικρό σημείωμα στη σελίδα 22 των «Νέων» του Σαββατοκύριακου έχει τίτλο: «Απέφυγε να επενδύσει ελληνικά ο Καραμανλής».
Το μικρό σε έκταση δημοσίευμα αναφέρει επί λέξει: «Η έρευνα για τον (την) βουλευτή του ενός εκατ. ευρώ αποκάλυψε πως το 2010 και ενώ η χώρα αγωνιούσε να επιβιώσει και γίνονταν αλλεπάλληλες εκκλήσεις από την κυβέρνηση να σταματήσει η εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής διέθεσε 400.000 ευρώ για την αγορά όχι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων».
Έτσι, μετά τις εκκρεμείς καταγγελίες για τα CDS του αδελφού του Γιώργου Παπανδρέου ανακύπτει και θέμα περί επενδύσεων του Κώστα Καραμανλή.
Το θέμα όμως με το χρήμα των πολιτικών και τις επενδυτικές τους δραστηριότητες δεν εξαντλείται εκεί, ανεξάρτητα από το τι και πώς μπορεί ή δεν μπορεί να διερευνηθεί και να τεκμηριωθεί.
Για παράδειγμα, μήπως θα μπορούσε κάποια στιγμή να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος για τα παιχνίδια που κατά καιρούς έχουν παιχτεί με όσους είχαν, στην αρχή της κρίσης ελληνικά ομόλογα στα χέρια τους; Πόσα είχαν τότε; Τι τα έκαναν μετά; Διότι την πιθανότητα να έχασαν από το «κούρεμα», μαζί με τα ασφαλιστικά ταμεία και τους λοιπούς μικρούς αποταμιευτές, των οποίων η αποταμίευση βρίσκεται στον αέρα, μοιάζει κάπως... απίθανη.
Αντί λοιπόν όλα αυτά να βγαίνουν κατά το δοκούν και με το σταγονόμετρο, μήπως θα έπρεπε το ίδιο το πολιτικό σύστημα να εξετάσει αν, ποιοι και πότε έπαιξαν παιχνιδάκια επωφελή για την πάρτη τους την ώρα που, κατά τα λοιπά, υπερασπίζονταν το «εθνικό συμφέρον» και πάσχιζαν για τη... «σωτηρία» της χώρας;
Αν στ' αλήθεια εννοούν τη διαφάνεια, απόδειξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου