Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος ιερέων που έδρασαν και στους νομούς Φωκίδας και Βοιωτίας





ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΙΕΡΕΩΝ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων σε όλη την επικράτεια. Συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 29 ετών και αναζητούνται ακόμη οκτώ συνεργοί τους.

Οι δράστες προσέγγιζαν τα θύματα τηλεφωνικά. Προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων και έπειθαν τους παθόντες να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους στα
ασφαλιστικά ταμεία.
Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν οι τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 81.071 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες κατά επάγγελμα, συνήθεια και κατά συναυτουργία.
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις απάτης σε Κρήτη, Κιλκίς, 'Αμφισσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Βοιωτία, Ηλεία, Σέρρες, Πιερία, Νάξο, Πέλλα και Θεσσαλονίκη.
Τα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών το απόγευμα της Τρίτης στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα και 12 βιβλιάρια καταθέσεων.
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων συνεχίζονται. Η ΕΛΑΣ παρακαλεί όσους πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, στο τηλέφωνο 2610 - 695141.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις