Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Χάρη στην 7η ΕΜΑΚ σώθηκαν οι 16 αποκλεισμένοι... στο Χ.Κ.Κ.

Σωτήρια αποδείχτηκε η παρέμβαση της 7ης ΕΜΑΚ και του ειδικού  οχήματος που χρησιμοποιήθηκε χτες  λίγο πριν τα μεσάνυχτα για των απεγκλωβισμό των 16 ανθρώπων που είχαν αποκλεισθεί στο δρόμο Καρπενησίου-Χιονοδρομικού κέντρου.
Έμειναν εκεί   σχεδόν 12 ώρες κάτω από  αντίξοες συνθήκες με θερμοκρασία  πολύ κάτω από το μηδέν ,την ανεμοθύελλα να σκεπάζει τα αυτοκίνητα τους και  με την αγωνία αν τελικα θα τους βρουν  και θα τους μεταφέρουν ασφαλείς και υγιείς στο Καρπενήσι.
Αρχικά  διαδόθηκαν όσοι ηταν σε τρια αυτοκινητα,14 άτομα.
Ακολούθως και αφού χρειάστηκε σχεδόν μια ωρα ακόμα βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν  στο  Καρπενήσι και οι άλλοι δύο που ηταν πιο μακριά και σχεδόν απομονωμένοι από τους άλλους 14.
Ηταν μια  επιχείρηση με υψηλό ρίσκο αφού ο καιρός δεν ηταν συνηθισμένος για τα ελληνικά δεδομένα.
Λιγο πριν το τελικο στάδιο δηλαδη του απεγλωβισμού και τη σωτηρία των 16 ο Διοικη΄της της 7ης ΕΜΑΚ ειχε δηλώσει «Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή και εμείς είμαστε εγκλωβισμένοι αφού η δίοδος που ανοίγουμε ξανακλείνει αμέσως μόλις περάσουμε με τα οχήματά μας και πρέπει να γυρίσει όλο μαζί το κομβόι με τα βαριά μηχανήματα όταν ολοκληρώσει τον απεγκλωβισμό των δύο άλλων ανθρώπων» 


πηγη: lamia fm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις