Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Βόμβα από το Rapidshare: Κατεβάζει τις ταχύτητες και ζητά τα στοιχεία των χρηστών! 
Το διαδίκτυο αλλάζει και δυστυχώς πολλοί δεν το έχουν αντιληφθεί...
Μετά τα νομοσχέδια που θέλουν να βάλουν τέλος στην ελευθερία του internet, τις συλλήψεις και το κλείσιμο του Megaupload ολοένα και περισσότερες ιστοσελίδες λαμβάνουν μέτρα υπό τον φόβο των νέων δεδομένων.
Τελευταίο «θύμα» το δημοφιλές Rapidshare, το οποίο αποφάσισε να μειώσει τις ταχύτητες download σε μόλις 30KB/s για τους free users.
Ο λόγος;
Το γεγονός ότι μετά το κλείσιμο του Megaupload ο αριθμός των χρηστών έχει αυξηθεί σημαντικά.
«Στις 19 Ιανουαρίου έκλεισε το Megaupload από το FBI. Λίγες ημέρες μετά, αρκετές υπηρεσίες file hosting είτε σταμάτησαν τη λειτουργία τους είτε άλλαξαν τις υπηρεσίες τους. Το Rapidshare είδε μια πολύ σημαντική άνοδο στην επισκεψιμότητα από free users και δυστυχώς αρκετοί από αυτούς επέλεξαν το Rapidshare για να ανεβάζουν πειρατικά αρχεία», δήλωσε υπεύθυνος του site.
Και πρόσθεσε: «Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να πάρουμε δραστικά μέτρα, μειώνοντας την ταχύτητα download για τους free users. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο το Rapidshare θα γίνει πολύ λιγότερο δημοφιλές στους πειρατές. Βέβαια, γνωρίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα επηρεάσει και τους χρήστες που διαθέτουν premium λογαριασμούς, ιδιαίτερα αυτούς που ανεβάζουν αρχεία μέσω των ιστοσελίδων ή των blogs τους και περιμένουν από free users να τα κατεβάσουν. Επομένως, αποφασίσαμε να προσφέρουμε μεγάλες ταχύτητες στους free users, μόνο όταν ο uploader δηλώνει τον ακριβή τύπο του αρχείου και το μέρος όπου βρίσκεται το link».
Και τελευταίο και πολύ σημαντικό;
Θα πρέπει οι χρήστες να δηλώνουν την διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και να δίνουν τη συγκατάθεση τους στο Rapidshare προκειμένου να βεβαιώνεται η νομιμότητα των αρχείων και των ιστοσελίδων.
Κοινώς φακέλωμα και με το νόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις