Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

"Απαιτούμε την συνέχιση λειτουργίας του γυμνασίου"


Την έντονη αντίδρασή τους στην φημολογία που θεωρεί πιθανή την διακοπή της λειτουργίας του Γυμνασίου Δελφών, εκφράζει με επιστολή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Δελφών, στα πλαίσια των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων που προωθεί το υπουργείο παιδείας.
Ο σύλλογος επισημαίνει πως το υπουργείο προωθεί τις συγχωνεύσεις με μοναδικό κριτήριο την εξοικονόμηση δαπανών, αδιαφορώντας για τα κοινωνικά και παιδαγωγικά προβλήματα που θα προκαλέσει.
Συνεχίζοντας, δηλώνουν πως η θέση της πόλης των Δελφών στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη, επιβάλλει την συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου. Οι πολιτιστικοί δεσμοί με μια σειρά ξένων σχολείων όπως της Ιαπωνίας, της Κάτω Ιταλίας, των ΗΠΑ δεν πρέπει να τερματιστούν άδοξα.
Επιπλέον στο γυμνάσιο Δελφών έγινε πρόσφατα
μια μεγάλη επένδυση χρημάτων του δημοσίου με την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων και των υποδομών.
Η μέχρι σήμερα λειτουργία του σχολείου ήταν άψογη και παράληλα βρίσκονταν κοντά στο σπίτι τους και τις οικογενειές του που τους παρείχαν προστασία από τους γνωστούς κινδύνους της εποχής μας.
Καταλήγοντας η επιστολή αναφέρει:
Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε την συνέχιση της λειτουργίας του Γυμνασίου Δελφών και δηλώνουμε ότι κάθε απόπειρα για την διακοπή της θα μας βρει αντιμέτωπους.

πηγη : lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις