Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ http://amfiklia.yooblog.gr/


Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για χειμωνιάτικο καιρό την Καθαροδευτέρα, επαληθεύτηκαν και γιαυτό η διανομή της καθιερωμένης, παραδοσιακής και πάντα πεντανόστιμης φασολάδας στην Αμφίκλεια, πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του τοπικού Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρου. Ο Λαογραφικός & Χορευτικός Σύλλογος η “Δαδιώτικη Εστία” είχε φροντίσει άψογα όπως πάντα όλα τα οργανωτικά, ακόμα και για τους θαρραλέους χορευτές με τις ομπρέλες, δεδομένου ότι και η “ηλεκτρονική ορχήστρα” διέθετε ανάλογη υποδομή!!!
Το παράξενο βέβαια ήταν μετά από 2 ημέρες που το θερμόμετρο έδειξε σχεδόν 20 βαθμούς σήμερα είχαμε χιονόπτωση στην Αμφίκλεια!!!!!!! Το είδαμε και αυτό.
 
 
 
Κλικάρετε για μεγέθυνση
Ευχαριστούμε τον κ. Καλπύρη για τις φωτογραφίες
Οι χορηγοί έκαναν αυτό που έπρεπε, οι οργανωτές ξεκίνησαν αυτό που ήδη πολύ καλά ξέρουν και ο καιρός για το κοντοσούβλι ήταν απλά τέλειος.
Ετσι την Κυριακή 26.02.2012 στην Αμφίκλεια, συνδυάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο, η παράδοση, πολιτισμική και τεχνολογική, ο εθελοντισμός, η προσφορά, το μεράκι και η δυνατή διάθεση για δημιουργία, όλων των Αμφικλειέων, ώστε μέσα στον γνωστό βαρύ κοινωνικοοικονομικό περίγυρο και με αφορμή την Αποκριά και το καθιερωμένο πλέον τοπικό κοντοσούβλι των 120m, να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα γνήσιας συμμετοχικής και όχι προκάτ, πολύωρης ποιοτικής διασκέδασης για κατοίκους και επισκέπτες, πραγματικό βάλσαμο στην εποχή μας.
Οι Σύλλογοι, Γυναικών και Λαογραφικός - Χορευτικός μαζί με την νεολαία ήταν μπροστά. Πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές, και στον συντονιστή, δηλαδή την τοπική Δημοτική αρχή.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συγχαρητήρια στα κορίτσια που είχαν άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης
 
 
 
 
 
 
Το κάψιμο του καράβαλου
Κλικάρετε για μεγέθυνση
Ευχαριστούμε τον κ. Καλπύρη για ις φωτογραφίες
Η κεντρική αποκριάτικη φωτιά (χέϊ), το Σαββατόβραδο 25.02.2012 στην Αμφίκλεια, κέρδισε πάνω απ’ όλα, το στοίχημα της μεγάλης αλλά και ενεργής συμμετοχής του κόσμου σε ένα γνήσιο και αυθόρμητο γλέντι. Η συμμετοχή στη γιορτή είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα με την οργάνωση του χώρου απο την τοπική Δημοτική Αρχή και τον Σύλλογο Γυναικών, με το κόψιμο των πουρναριών και την τελετουργική μεταφορά από τους άντρες, με την προετοιμασία των μεζέδων από τις γυναίκες κλπ.
Βλέποντας και οι επισκέπτες αυτή την κινητικότητα, συμμετείχαν ευχάριστα και οι ίδιοι σε όλα τα προηγούμενα, με αποκορύφωμα τον χορό γύρω απο την μεγάλη φωτιά, έχοντας και την κατάλληλη δημοτική μουσική συνοδεία. Συγχαρητήρια σε όλους.
 
 
 
 
 
 
 
Κλικάρετε για μεγέθυνση
Ευχαριστούμε τον κ. Καλπύρη για τις φωτογραφίε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις