Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ζωγραφίζοντας στο βυθό της θάλασσας!
Η ζωγραφική συνήθως θέλει υπομονή, άνεση και αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί ένα έργο τέχνης. Τα μέλη, όμως, της Εθνικής Σχολής Τέχνης στην Ουκρανία δεν φαίνεται να έχουν αυτή την πολυτέλεια, αφού ζωγραφίζουν στα βάθη της Μαύρης Θάλασσας και έχουν μόνο 40 λεπτά στη διάθεσή τους μέχρι να τελειώσει το οξυγόνο τους για να ολοκληρώσουν τα αριστουργήματά τους.
perierga.gr - Ζωγραφίζοντας στο βυθό της θάλασσας!
Η ασυνήθιστη αυτή ομάδα των ζωγράφων αποτελείται από πιστοποιημένους αυτοδύτες, που «εργάζονται» σε 20 μέτρα βάθος, προσπαθώντας να αποτυπώσουν στον καμβά ό,τι βλέπουν γύρω τους: φυτά, κοράλλια, ψάρια… Χρησιμοποιώντας κανονικά πινέλα, χρώματα και καμβάδες -τους οποίους καλύπτουν με ειδική επίστρωση κόλλας- επιλέγουν το βάθος που θα κατέβουν, προσέχοντας, όμως, να μην είναι πολύ μεγάλο...
, γιατί ανεβαίνοντας στην επιφάνεια θα χάσουν ένα μεγάλο μέρος των χρωμάτων από τους πίνακες.
perierga.gr - Ζωγραφίζοντας στο βυθό της θάλασσας!
Επιπλέον, φροντίζουν να διαλέγουν με προσοχή τις αποχρώσεις, καθώς διαφορετικά φαίνονται τα χρώματα στο βυθό της θάλασσας και αλλιώς είναι στην επιφάνεια. Για παράδειγμα, το κόκκινο γίνεται καφέ ή ακόμη και μαύρο. «Λαμβάνοντας υπόψη τα νερά της Μαύρης Θάλασσας και τον περιορισμένο χρόνο των 40 λεπτών, νομίζω ότι αυτοί οι ζωγράφοι κάνουν καταπληκτική δουλειά», λέει ο «υποβρύχιος» καλλιτέχνης Oksana Bilyk. Τα περισσότερα έργα εκτίθενται στο κάστρο Nest Swallow, κοντά στη Γιάλτα, σε ένα από τα ομορφότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ουκρανίας.
perierga.gr - Ζωγραφίζοντας στο βυθό της θάλασσας!
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εντυπωσιακά πλάνα από τους εκπληκτικούς αυτούς «υποβρύχιους» ζωγράφους…


 perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις