Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων - Ταινίες στον κήπο Σεπτέμβριος 2012

 
 Ερμού 134 - 136, Τ.Κ. 10553, Αθήνα
 Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ολοκληρώνει τον κύκλο θερινών προβολών στο κτήριο του με δύο μικρά αφιερώματα. Δωρεάν είσοδος.
Αφιέρωμα στην εκπαίδευση
Τις Πέμπτες του Σεπτέμβρη και σε συνεργασία με τον Διδασκαλικό Σύλλογο «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» και την Ε’ Ε.Λ.Μ.Ε. θα προβληθούν ταινίες με θέμα την εκπαίδευση. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αφιέρωμα στην αρχαιολογία

Οι αρχαιολόγοι παρουσιάζουν το έργο τους. Σε συνεργασία με τη Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας Μεσογειακού Χώρου ΑΓΩΝ τις τρεις πρώτες Τρίτες του Σεπτεμβρίου θα προβληθούν αρχαιολογικές ταινίες που διαγωνίστηκαν στο τελευταίο Φεστιβάλ τον Μάιο του 2012 και βραβεύθηκαν από κοινό και κριτικούς. Την τελευταία Τρίτη του μήνα θα παρουσιαστούν ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Την Τρίτη, 4-9-2012 θα προβληθούν οι ταινίες:
  • Οι ειδικοί της αρχαιολογίας (20') (μεταγλωττισμένη)
Joris Clerté, Pierre-Emmanuel Lyet, Marc Chevalier
Βραβείο Εκπαιδευτικής ταινίας

Μέσα από πολλές μικρές ταινίες κινουμένων σχεδίων οι ειδικοί της αρχαιολογίας μας συστήνονται και μας αποκαλύπτουν τα κρυφά μυστικά της δουλειάς τους.

  • Λα Χόγια και οι πολεμιστές της ομίχλης (52’)
Jose Manuel Nova
Βραβείο Αρχαιολογικού Ρεπορτάζ

Μια ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από αρχαιολόγους, σπηλαιολόγους, ειδικούς επικίνδυνων λήψεων και ειδικούς ορεινής διάσωσης μελετά τα ήθη και τα έθιμα των Τσατσαπόγιας, ενός λαού που άκμασε στο βόρειο Περού μεταξύ 800 και 1500 μ.Χ. Οι ειδικοί εξερευνούν τους τάφους των Τσατσαπόγιας και προσπαθούν να ρίξουν φως στον μυστηριώδη αυτό πολιτισμό.

  • Δώδεκα κανό (68’)
Molly Reynolds
Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο Πρωτοτυπίας στη Σύλληψη
Μια ιδιαίτερα καλλιτεχνική ταινία που σκιαγραφεί την ιστορία και τον πολιτισμό των ιθαγενών Γιόλνγκου που ζει στο βάλτο Αραφούρα της Ν. Αυστραλίας.
Το πρόγραμμα των επόμενων προβολών θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.
Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 8.30 μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις