Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΣΕ ΑΡΑΧΩΒΑ,ΔΙΣΤΟΜΟΥ,ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ,ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΛΛΑ ΠΟΛΛΑ...


Συγχωνεύονται τα Ειρηνοδικεία Αμφίκλειας, Δελφών, Ιτέας, Αράχωβας και άλλα 146. Δείτε για ποια πρόκειται


Συγχωνεύονται τα Ειρηνοδικεία της χώρας κατά 50% σύμφωνα με διάταγμα του υπ. Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη. 
Ο Καλλικράτης "σαρώνει" τα 301 Ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς η συγχώνευσή τους φτάνει το 50%.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια».

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας συγχωνεύονται.
Βασικό κριτήριο για τη συγχώνευση των "άγονων" ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.
Παράλληλα, από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψουν σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, όπως εκτιμά το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς υπολογίζεται, ότι η εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων κρίθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβλημένη, καθώς κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο, επιβαρύνοντας όμως έτσι το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία υπάρχουν Ειρηνοδικεία τα οποία το 2010 εξέδωσαν από καμία έως εννέα αποφάσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος οι συγχωνεύσεις των Ειρηνοδικείων έχουν ως εξής:
Περιφέρεια Εφετείου Θεσσαλονίκης: Το Ειρηνοδικείο Σοχού ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Λαγκαδά, το Ειρηνοδικείο Κρύας Βρύσης στο Ειρηνοδικείο Γαννιτσών, το Ειρηνοδικείο Μουριών στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς, το Ειρηνοδικείο Γουμενίσσης στο Ειρηνοδικείο Πολυκάστρου, το Ειρηνοδικείο Ιερισσού στο Ειρηνοδικείο Αρναίας, το Ειρηνοδικείο Συκιών στο Ειρηνοδικείο Πολυγύρου, το Ειρηνοδικείο Κολινδρού στο Ειρηνοδικείο Πιερίας με έδρα την Κατερίνη, το Ειρηνοδικείο Φυλλίδος στο Ειρηνοδικείο Ροδολίβους, καθώς και τα Ειρηνοδικεία Πορροΐων και Ηράκλειας στο Ειρηνοδικείο Σιντικής με έδρα το Σιδηρόκαστρο.
Περιφέρεια Εφετείου Πατρών: Τα Ειρηνοδικεία Τριταίας και Φαρρών ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Πατρών, το Ειρηνοδικείο Εριννεού στο Ειρηνοδικείο Αιγιαλείας με έδρα το Αίγιο, τα Ειρηνοδικεία Κλειτορίας και Αροανίας στο Ειρηνοδικείο Καλαβρύτων, τα Ειρηνοδικεία Ωλένης, Λαμπείας και Ελευσίνος Πελοποννήσου στο Ειρηνοδικείο Ολυμπίων με έδρα το Πελόπιο, τα Ειρηνοδικεία Ανδρίτσαινας και Κρεστένων στο Ειρηνοδικείο Αρήνης με έδρα τη Ζαχάρω, το Ειρηνοδικείο Βαρθολομιού στο Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας, τα Ειρηνοδικεία Μυρτουντίων και Βάρδας στο Ειρηνοδικείο Γαστούνης, το Ειρηνοδικείο Ληξουρίου στο Ειρηνοδικείο Αργοστολίου και το Ειρηνοδικείο Ιθάκης στο Ειρηνοδικείο Σαμαίων.
Περιφέρεια Εφετείου Λαμίας: Τα Ειρηνοδικεία Σπερχειάδας, Θερμοπυλών, Υπάτης, Μαρκακώμης, Φαλάρων, Δομοκού και Αμφίκλειας ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Λαμίας, το Ειρηνοδικείο Ελάτειας στο Ειρηνοδικείο Αταλάντης, τα Ειρηνοδικεία Δωριέων, Δελφών, Ιτέας, Ευπαλίου, Δωρίδος και Τολοφώνος στο Ειρηνοδικείο 'Αμφισσας, τα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων στο Ειρηνοδικείο Ευρυτανίας με έδρα το Καρπενήσι και τα Ειρηνοδικεία Αλιάρτου, Δαύλειας, Αράχωβας, Αμβρυσσού και Ορχομενού στο Ειρηνοδικείο Λιβαδειάς.
Περιφέρεια Εφετείου Λάρισας: Τα Ειρηνοδικεία Ολύμπου, Κισσάβου και Αγιάς ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, τα Ειρηνοδικεία Ζαγοράς, Αργαλαστής στο Ειρηνοδικείο Μηλέων, το Ειρηνοδικείο Σκιάθου στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου, τα Ειρηνοδικεία Πύρρας και Φαρκαδόνας στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων και τα Ειρηνοδικεία Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου στο Ειρηνοδικείο Καρδίτσας.
Περιφέρεια Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας: Το Ειρηνοδικείο Θέρμου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Αγρινίου, το Ειρηνοδικείο Εχίνου στο Ειρηνοδικείο Βάλτου με έδρα την Αμφιλοχία, τα Ειρηνοδικεία Αιτωλικού, Παραχελωΐτιδος, Ξηρομέρου και Μακρυνείας στο Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου, τα Ειρηνοδικεία Αποδοτίας και Προσχίου στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου, το Ειρηνοδικείο Απολλωνίων στο Ειρηνοδικείο Λευκάδας και το Ειρηνοδικείο Σολλίου στο Ειρηνοδικείο Βονίτσης.
Περιφέρεια Εφετείου Κέρκυρας: Τα Ειρηνοδικεία Λευκίμμης, Παξών και Όρους ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Κέρκυρας και τα Ειρηνοδικεία Παραμυθιάς και Φιλιατών στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσης.
Περιφέρεια Εφετείου Θράκης: Το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Καβάλας, τα Ειρηνοδικεία Νέστου, Πρωσοτσάνης και Νευροκοπίου στο Ειρηνοδικείο Δράμας, το Ειρηνοδικείο Σταυρούπολης στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης, τα Ειρηνοδικεία Σουφλίου και Σαμοθράκης στο Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης και το Ειρηνοδικείο Σαππών στο Ειρηνοδικείο Κομοτηνής.
Περιφέρεια Εφετείου Ιωαννίνων: Τα Ειρηνοδικεία Ζίτσας, Μετσόβου, Ζαγορίου και Πωγωνίου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων, τα Ειρηνοδικεία Θεσπρωτικού και Πάργας στο Ειρηνοδικείο Πρεβέζης και τα Ειρηνοδικεία 'Ανω Καλεντίνης, Δροσοπηγής, Τζουμέρκων και Φιλιππιάδας στο Ειρηνοδικείο 'Αρτας.
Περιφέρεια Εφετείου Δωδεκανήσου: Το Ειρηνοδικείο Σύμης ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Ρόδου και το Ειρηνοδικείο Πάτμου στο Ειρηνοδικείο Λέρου.
Περιφέρεια Εφετείου Αιγαίου: Τα Ειρηνοδικεία Κύθνου, Σερίφου και Σίφνου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Μήλου, το Ειρηνοδικείο 'Ανδρου στο Ειρηνοδικείο Τήνου, τα Ειρηνοδικεία Αμοργού και Τραγαίας Νάξου στο Ειρηνοδικείο Νάξου και το Ειρηνοδικείο Ευδήλου Ικαρίας στο Ειρηνοδικείο Ικαρίας με έδρα τον 'Αγιο Κήρυκο.
Περιφέρεια Εφετείου Κρήτης: Τα Ειρηνοδικεία Καντάνου, Κολυμβαρίου και Καστελλίου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Χανίων, το Ειρηνοδικείο Χώρας Σφακίων στο Ειρηνοδικείο Βάμου και τα Ειρηνοδικεία Μυλοποτάμου, Σπηλίου και Αμαρίου στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης.
Περιφέρεια Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας: Τα Ειρηνοδικεία Σερβίων, Ανασελίτσης και Σιάτιστας ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Κοζάνης, τα Ειρηνοδικεία Πενταλόφου και Δεσκάτης στο Ειρηνοδικείο Γρεβενών, το Ειρηνοδικείο Νεστορίου στο Ειρηνοδικείο Καστοριάς και το Ειρηνοδικείο Πρεσπών στο Ειρηνοδικείο Φλώρινας.
Περιφέρεια Εφετείου Ναυπλίου: Το Ειρηνοδικείο Επιδαύρου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Ναυπλίου, το Ειρηνοδικείο Πρασιών στο Ειρηνοδικείο 'Αστρους με έδρα την Παραλία 'Αστρους, τα Ειρηνοδικεία Στυμφαλίας και Φενεού στο Ειρηνοδικείο Νεμέας, τα Ειρηνοδικεία Δερβενίου και Ξυλοκάστρου στο Ειρηνοδικείο Σικυώνος με έδρα το Κιάτο, τα Ειρηνοδικεία Ορχομενού και Τάνιας-Δολιανών στο Ειρηνοδικείο Τριπόλεως, το Ειρηνοδικείο Καρύταινας στο Ειρηνοδικείο Μεγαλοπόλεως, τα Ειρηνοδικεία Τευθίδος, Τροπαίων και Νυμφασίας στο Ειρηνοδικείο Ψωφίδος με έδρα τη Δημητσάνα και τα Ειρηνοδικεία Κροκέων και Καστορείου στο Ειρηνοδικείο Σπάρτης.
Περιφέρεια Εφετείου Καλαμάτας: Τα Ειρηνοδικεία Οιχαλίας και Παμίσου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, τα Ειρηνοδικεία Δωρίου και Φιγαλείας στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας και τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Περιφέρεια Εφετείου Βορείου Αιγαίου: Το Ειρηνοδικείο Πολυχνίτου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης, το Ειρηνοδικείο Παπάδου στο Ειρηνοδικείου Πλωμαρίου, το Ειρηνοδικείο Ερεσσού στο Ειρηνοδικείο Καλλονής και το Ειρηνοδικείο Βολισσού στο Ειρηνοδικείο Χίου.
Περιφέρεια Εφετείου Ανατολικής Κρήτης: Το Ειρηνοδικείο Χερσονήσου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, τα Ειρηνοδικεία Βιάννου και Αρκαλοχωρίου στο Ειρηνοδικείο Καστελλίου Πεδιάδος, το Ειρηνοδικείο Πύργου Κρήτης στο Ειρηνοδικείο Μοιρών και τα Ειρηνοδικεία Τζερμιάδων και Αγίου Νικολάου στο Ειρηνοδικείο Λασιθίου με έδρα τη Νεάπολη.
Περιφέρεια Εφετείου Εύβοιας: Τα Ειρηνοδικεία Ερυθρών και Θεσπιών ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Θηβών, τα Ειρηνοδικεία Λίμνης και Αγ. 'Αννης στο Ειρηνοδικείο Ιστιαίας και τα Ειρηνοδικεία Αυλώνος Καρυστίας, Ταμινέων και Σκύρου στο Ειρηνοδικείο Κύμης.

Αναρτήθηκε από Polydrosos Parnassou στ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις