Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ»



Συμπολίτες συμπολίτισσες

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ" διοργανώνει συγκέντρωση-συζήτηση στο Δημαρχείο Ιτέας την Τετάρτη 19-9-2012 στις 7.30 μμ.
Σε αυτή την εκδήλωση-συζήτηση είναι προσκεκλημένοι οι αιρετοί του  (η βουλευτής, η αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι εκλεγμένοι στις τοπικές κοινότητες) αλλά και εκπρόσωποι των κομμάτων της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, επίσης το Εργατικό Κέντρο, το Επιμελητήριο Φωκίδος, οι τοπικοί σύλλογοι.

Το κάλεσμα αποτελεί μια προσπάθεια κοινωνικής συσπείρωσης στη περιοχή μας με αλληλεγγύη και δημοκρατία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των μνημονίων και των πολιτικών της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού. Να μην περάσουν τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα των 11,5 δις. Να προδιαγράψουμε και να διεκδικήσουμε ένα άλλο οικονομικό και αναπτυξιακό μοντέλο στο κέντρο του οποίου θα είναι ο άνθρωπος και όχι το κλέψιμο και η εκμετάλλευση.

κκ εκπρόσωποι,
σας υπενθυμίζουμε ότι οι ευθύνες σας είναι τεράστιες.
Θυμηθείτε τις προεκλογικές δεσμεύσεις και πράξετε ανάλογα. Οι πολίτες δεν είμαστε αναλώσιμα προϊόντα. Τέτοια θα γίνετε εσείς αν, αντί να ακολουθήσετε την κοινωνία και τα δίκια της, στοιχηθείτε στα συμφέροντα των τραπεζιτών και των πολυεθνικών.

κκ δημοτικοί σύμβουλοι,
η ομόφωνη απόφαση σας για στήριξη των ενεργειών μας απέναντι στο χαράτσι της ΔΕΗ δεν αρκεί πλέον. Μπροστά στα νέα χαράτσια, τη φοροεπιδρομή, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη που οδηγούν ταχύτατα στην πτώχευση της ελληνικής κοινωνίας απαιτείται από σας η ενεργή στήριξη των αντιστάσεων στις γειτονιές μακριά από μικροκομματικές και ρουσφετολογικές πρακτικές του παρελθόντος.

Επισυνάπτουμε το κείμενο κάλεσμα προς τους όλους τους συμπολίτες/σσες που μοιράστηκε σε όσους χώρους έφτασε η φωνή και η παρουσία της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Τι κάνουμε από εδώ και πέρα; συνάντηση συζήτηση

Τετάρτη 19 -9- 2012 στις 7.30μμ Δημαρχείο Ιτέας

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που βρεθήκαμε και αποφασίσαμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ, παρά τον εκβιασμό ότι θα μας κόψουν το ρεύμα. Εμείς εδώ και πολλοί ακόμα σε όλη την Ελλάδα. Και όλοι μαζί είχαμε αποτέλεσμα: Απαγορεύτηκε στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα για το χαράτσι (απόφαση Συμβουλίου Επικρατείας). Το χαράτσι στάλθηκε στην εφορία, η οποία όμως δεν μπορεί να μας το χρεώσει.

Παρόλα αυτά το χαράτσι για το 2012 ήρθε πάλι στο λογαριασμό της ΔΕΗ και αυξημένο. Στη λογική της κυβέρνησης <<θα τους φοβίσουμε, θα τους εκβιάσουμε και ότι αρπάξουμε>> απαντάμε: Δεν πληρώνουμε!!

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Κόβουν μισθούς-συντάξεις, η ανεργία γιγαντώνεται και την ίδια ώρα
ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ.
Μείωση του αφορολόγητου (και πάει για κατάργηση), το ΕΤΑΚ- 2009, ο ΦΑΠ του 2010 & 2011, ο φόρος εισοδήματος με την ενσωματωμένη εισφορά αλληλεγγύης ή το τέλος επιτηδεύματος. Ακόμη η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, τα τέλη κυκλοφορίας, η αύξηση των λογαριασμών κοινής ωφέλειας (λόγω ιδιωτικοποίησης). ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.
60 Δήμοι μέχρι τώρα και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι κηρύττουν στάση πληρωμών και οι δήμαρχοι ονειρεύονται τα παλιά κομματικά τους κατορθώματα...
Οι ισχυρές πιέσεις από τα κινήματα σαν το δικό μας πανελλαδικά αλλά και η αδυναμία να πληρώσουμε τόσους φόρους οδηγούν τη κυβέρνηση σε νόμους και εγκυκλίους που προκαλούν σύγχυση και πανικό, ώστε να απλώνεται ο φόβος και να σκύψουμε το κεφάλι, να πιστέψουμε πως δεν υπάρχει άλλη πολιτική.

Ή εμείς ή αυτοί...... Υπάρχει άλλη λύση!!
Είμαστε αποφασισμένοι με αλληλεγγύη και δημοκρατία να προχωρήσουμε.
ΟΛΟΙ Τετάρτη 19/9/2012 στις 7.30μμ Δημαρχείο Ιτέας
Κανείς μόνος του στη κρίση!! Όλοι μαζί μπορούμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις