Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Με επιτυχία η θεματική ενότητα παραδοσιακών χορών και τραγουδιών των Πινδαρείων 2012

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου, η θεματική ενότητα με τους παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια των Πινδαρείων 2012 στην Κεντρική Πλατεία Θήβας. Δημότες και επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους τους πολιτιστικούς συλλόγους της Θήβας και των γειτονικών Δήμων, που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και φέτος στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Θηβαίων. 

Το Σάββατο 25 Αυγούστου, η αυλαία άνοιξε με την παράσταση των τμημάτων του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «Λάιος», που χόρεψαν χορούς της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Κρήτης και λαϊκούς Ελληνικούς χορούς, την επιμέλεια των οποίων είχε ο δάσκαλός τους Χριστόφορος Λιάγκας και η Κετρίνα Γιαννακίδη δασκάλα στο παιδικό τμήμα του Λάιου στον Ελεώνα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ο τηλεμαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση του αρχαίου θεάτρου Καβιρείου, με τη σημαντική βοήθεια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «STAR Κεντρικής Ελλάδας».
Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας "Λάιος"

Την Κυριακή 26 Αυγούστου, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τερψυχώρειο», τα τμήματα του οποίου χόρεψαν χορούς της Ρούμελης, της Ρόδου, των Ιονίων Νήσων και της Θράκης, υπό την χοροδιδασκαλία των Δημήτρη Ζυγογιάννη και Σοφίας Κωνσταντινίδη.  
Πολιτιστικός Σύλλογος "Τερψιχώρειο"

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου φιλοξενήθηκε στα Πινδάρεια ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΕΙΛΕΣΙΟΝ» Ασωπίας που χόρεψαν χορούς της Κρήτης, της Θράκης, της Μ.Ασίας, των Δωδεκάνησων και της Ανατολικής Ρωμυλίας, με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Κωνσταντίνου Φλάκα, ο οποίος είναι και χοροδιδάσκαλος του Θεάτρου της Δώρας Στράτου.
Πολιτιστικός Σύλλογος "Ειλέσιον" Ασωπίας

Την Τρίτη 28 Αυγούστου η βραδιά περιελάμβανε μικρασιάτικους χορούς από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας, με χοροδιδάσκαλο τη Χριστίνα Στέρπη, και παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Σύλλογο Ερυθρών Αττικής. 
Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Χορευτικός Σύλλογος Ερυθρών Αττικής

Το πενταήμερο των παραδοσιακών χορών και τραγουδιών έκλεισε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θήβας «Εύξεινος Λέσχη ο Πόντος». Οι Σαρακατσαναίοι χόρεψαν και τραγούδησαν χορούς από την Πάρο και φυσικά Σαρακατσαναίϊκους, με χοροδιδάσκαλους τον Νίκο Μπαλιάμη και την Ιουλία Νικολάου. Ο Σύλλογος Ποντίων Θήβας παρουσίασε ποντιακούς χορούς με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας του Θεόδωρου Γρεασίδη, ο οποίος είναι και ο δάσκαλος των παιδιών, και του νταουλιού του Δημήτρη Κουπέ. 
Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, συγχαίρει από καρδιάς όλους του πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν εθελοντικά με τα χορευτικά τους τμήματα- για ακόμα μια φορά- στο πρόγραμμα των Πινδαρείων, δείχνοντας την αγάπη τους και την υποστήριξή τους σ’ αυτόν τον θεσμό.

Τους συγχαίρουν επίσης που με την πολιτιστική τους δράση, προάγουν το Ελληνικό πνεύμα και το μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενεές. Είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που όλοι οι Έλληνες βαλλόμαστε κοινωνικά και οικονομικά, να υπάρχουν σύλλογοι που κρατούν αναμμένο το κερί του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής κουλτούρας, που μας γνωρίζουν τις ρίζες μας, που μας θυμίζουν ποιοι είμαστε!

Ας μην ξεχνάμε ότι η αντοχή του Ελληνικού στοιχείου είναι δοκιμασμένη σε συνθήκες δυσκολότερες από τις σύγχρονες, σε μακροχρόνιες σκλαβιές και πολέμους. Ας είναι αυτή η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις