Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η Σμύρνη σήμερα καίγεται… εξαιτίας μας



Πίκαραν την καταστροφή της Σμύρνης και έδειξαν την Νταϊάνα: Ελλάς-ΜΜΕ 9/12
 Ημέρα μνήμης μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, σήμερα. Κλείνουν 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης. Από μια πραγματική θηριωδία. Το πιο άγριο παράδειγμα της σύγχρονης ιστορίας για το οποίο ο γειτονικός μας λαός θα έπρεπε να ντρέπεται. Μια ημέρα που περιελάμβανε ομαδικούς βιασμούς, βασανισμούς, σφαγές, λεηλασίες και εξ’ ολοκλήρου κάψιμο μιας πόλης. Της πόλης που κάποτε λεγόταν Σμύρνη και σήμερα λέγεται Izmir.
Κι όμως. Για τα γεγονότα για τα οποία θα διαβάσετε και θα δείτε βίντεο, τα καθεστωτικά (γιατί τέτοια είναι) Μέσα Ενημέρωσης (πλην της ΕΡΤ, πρέπει να παραδεχθούμε που χλευάζεται για την επιλογή της να βάλει ντοκιμαντέρ για το θέμα) δεν είχαν ούτε ένα λεπτό. Δεν άλλαξαν το πρόγραμμά τους (το έκανε ωστόσο ο ΑΝΤ1 για να τιμήσει τη μνήμη της Diana, όχι όμως των χιλιάδων Ελλήνων που σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν).
Τα σχολεία και η Βουλή μας (βλ. Ρεπούση) μιλούν για “συνωστισμό”. 
Οι πολιτικοί μας τρέμουν να κάνουν μια δήλωση (καλά, δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό). Και οι φιλελεύθεροι Νεοέλληνες, στην καρακοσμάρα τους καταπίνουν αμάσητο ό,τι τους πασάρουν.
Όμως, λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SUl4J8FKN6Q
Αφού δείτε το βίντεο διαβάστε και την υπόλοιπη συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.itabloid.gr/?p=4971  πραγματικά αξίζει το χρόνο σας, για να μην είστε και εσείς από αυτούς που ξεχνάνε ή που τους θέλουν να αγνοούν....αντιδράστε, διαβάστε, μάθετε επιτέλους πόσο αίμα και δάκρυ έχουν ρίξει οι πρόγονοι σας για να είστε εσείς ελεύθεροι και μετά από δεκάδες χρόνια να φέρνετε στην εξουσία αυτούς που μιλάνε για συνωστισμό στη Σμύρνη.
http://pinakio.blogspot.gr/2012/09/blog-post_2.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις