Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία η παιδική θεατρική παράσταση της ΧΕΝ Θήβας


Τα δικαιώματα των παιδιών φώναξαν, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, οι λιλιπούτειοι ηθοποιοί του παιδικού τμήματος της ΧΕΝ Θήβας, μέσα από την θεατρική παράσταση «Τα παιδιά έχουν φωνή, έχουν δικαιώματα» των Άντρη Ταντελέ και Νεοφύτα Πολυδώρου και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της δασκάλας τους Σεμίνας Κυριάκου,  που παρουσίασαν στην Κεντρική Πλατεία Θήβας στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πινδάρεια 2012».

Η υπόθεση του έργου ήταν ουσιαστικά μια καθημερινή ιστορία που συμβαίνει συχνά γύρω μας, στο σπίτι του καθενός από εμάς. Θα μπορούσε να διαδραματιστεί παντού, σε όλες τις χώρες, εφόσον τα δικαιώματα των παιδιών είναι ίδια όπως και τα προβλήματά τους. Η ιστορία αναφερόταν στον Στέφανο, που ζούσε στη Κύπρο και οι γονείς του πίστευαν ότι οι επιλογές τους είναι οι καλύτερες για το γιό τους. Ο Στέφανος μέσα από το όνειρό του ταξίδεψε με ένα μαγικό χαλί σε 3 χώρες από τις 5 ηπείρους, για να διαπιστώσει ότι δυστυχώς τα δικαιώματα των παιδιών καταπατούνται και σε άλλες χώρες. Εκεί γνώρισε την Σου από την Κίνα, την Λατίφα από την Αφρική και τον Τζακ από την Αμερική. Με τη βοήθεια του αφηγητή ο Στέφανος γνώρισε τα δικαιώματά του και έμαθε να τα διεκδικεί.

Η παράσταση τελείωσε με όλα τα παιδιά να ανεβαίνουν στη σκηνή κρατώντας από μια ταμπελίτσα, η οποία ανέγραφε τα δικαιώματα τους, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως «έχουν φωνή, έχουν δικαιώματα» .  

Και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, που είχε κατακλύσει την πλατεία της Θήβας για να παρακολουθήσει αυτή την διδακτική -για μικρούς και μεγάλους -παράσταση του παιδικού τμήματος της ΧΕΝ Θήβας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις