Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Δημιουργία νέας αυτόνομης συνδικαλιστικής ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Βοιωτίας



Δημιουργία νέας αυτόνομης συνδικαλιστικής
ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Βοιωτίας
Σεπτέμβριος 2012
H οδυνηρή εμπειρία της περιόδου 2010-2012 για την Πατρίδα και την Κοινωνία, η νεοφιλελεύθερη επίθεση στη μισθωτή εργασία, η βίαιη υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και η φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δομών, η αποσύνθεση των παλαιών πολιτικών κομμάτων και η απαξίωση του πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης,  η αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών, καταδεικνύουν πως ένας ιστορικός κύκλος κλείνει οριστικά.

Η αδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, το έλλειμμα ενότητας και αξιοπιστίας, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός από τη μια και ένας αδιέξοδος μηδενιστικός συνδικαλισμός από την άλλη, προσδιορίζουν ένα στρατηγικό μειονέκτημα για τις δυνάμεις της εργασίας.
Σήμερα που το συνδικαλιστικό πρότυπο της μεταπολίτευσης απέτυχε, έκλεισε τον δικό του ιστορικό κύκλο, η απεμπλοκή των συνδικαλιστικών κινήσεων από τα πολιτικά κόμματα είναι η απαραίτητη συνθήκη για την ανταπόκριση του συνδικαλιστικού κινήματος στις σύγχρονες απαιτήσεις μιας γνήσιας, αυτόνομης και αποτελεσματικής έκφρασης των εργαζομένων.
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Βοιωτίας είναι μια νέα συλλογικότητα, μια νέα αυτόνομη συνδικαλιστική κίνηση που φιλοδοξεί να συμβάλλει ώστε η κοινή αγωνία για το Δημόσιο Σχολείο και τη Δημόσια Εκπαίδευση να μετατραπεί σε κοινό αγώνα, σε μια κοινή δημιουργική προσπάθεια προσφοράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

συνολικες επισκεψεις